20 oktober 2006 Joris

NIJMEGEN – Joris van Meel (26) maakte deze zomer een overstap. De doelman verruil­de het amateuristische UNI vv voor het professionele De Treffers. Een monoloog.

Ik kom uit Made en speelde tot mijn 21ste bij Madese Boys. Maar ik studeerde communicatiewetenschappen in Nijmegen en wilde daar gaan keepen. Mee­trainen bij Quick was niet gezel­lig, daar noemden ze me na een jaar nog steeds keepertje. Mijn nieuwe club werd dus UNI vv. Dat was vanaf het begin leuk. Na vier jaar ging ik weg uit een vriendenteam. Ik mis het voet­bal in de derde klasse niet, wel mijn vrienden.

Toen ik vijftien was, heb ik een jaartje bij NAC gekeept. Maar ik had geen greintje zelf­vertrouwen, ik was echt een pu­berend jochie. Ik ben er wel heel goed geworden, hahaha. Dat jaar heeft me gevormd, voor­al mentaal. Nu probeer ik het ge­woon en zie wel waar het schip strandt. Met die instelling ben ik ook naar De Treffers gegaan. NIemand heeft me daar gezegd dat ik tweede keus achter Erik Makaay zou worden, maar dat kon ik zelf wel nagaan. Ik kom van een derdeklasser.

Bij UNI vv ging ik wel eens naar de training zonder keepers­handschoenen. Ik keepte eigen­lijk alleen op zaterdag en stond stil in mijn ontwikkeling als doelman. Bij De Treffers is dat heel anders. Ik keep er vier keer per week. Op dinsdag speel ik met het team tot 23 jaar. In bijna drie maanden ben ik enorm vooruitgegaan. Keepers­trainer Rob Gebbink is fantas­tisch, die is zo ontzettend en­thousiast. Ook al keep ik nul wedstrijden, qua keepen is de overstap naar een hoofdklasser nu al de moeite waard. Ik heb er geen moeite mee om op de bank te zitten, maar dat kan natuur­lijk op het eind van het seizoen anders zijn. Verder dan dit sei­zoen kijk ik ook niet. Ik volg een studie voor leraar maat­schappijleer in Eindhoven. En mijn vriendin werkt er. Mis­schien ligt onze toekomst daar.

Bij De Treffers trof ik allemaal leuke gasten. Aanvankelijk was ik bang dat iedereen daar alleen met voetbal bezig was. Natuur­lijk staat voetbal op 1, maar als de prestaties goed zijn is de sfeer dat ook. Laatst kreeg ik nog een tip van Luuk Maes. Ik zie dat als positief, een teken dat hij je serieus neemt.

Ik sta er klaar voor, mocht Ma­kaay een wedstrijd moeten mis­sen. Je moet veel scherper zijn op dit niveau. Vanaf ruime afstand kunnen ze ineens schieten. Maar op mijn 26e verbaas ik soms mijzelf en heb ik de bal. Het is leuk dat er zelfs bij een uitwedstrijd in Sneek 50 man meekomen. UNIvv heeft drie vaste supporters, bij thuiswedstrijden. En ik hoef niet meer op kunstgras te keepen, een verademing. Ik heb het gevoel dat ik in Groesbeek ben geaccepteerd en ik voel me een deel van het team. Met mijn rol als reserve ben ik op dit moment tevreden.”

Bij voorbaat alvast antwoord op al uw vragen:
1) Inderdaad, ik heb hil gin communicatiewetenschappen gestudeerd! Het betrof communicatiewetenschap!
2) Eindhoven? Daar wil ik nog niet dood gevonden worden, laat staan een toekomst opbouwen! Mies, dat je het even weet…
3) UNIvv amateuristisch? Heb ik dat gezegd?
4) En de jongens van UNIvv? Die mis ik natuurlijk helemaal niet…
5) Ja, het artikel is ook op de site van De Gelderlander te lezen…

Heeft u nog meer vragen, dan hoor ik dat natuurlijk graag…

Comments (315)

  1. Hubert de Bruijn

    Joris, je kunt ook gewoon weer terugkomen naar De May.
    Kun je wellicht op zaterdag ook nog iets bij de jeugd doen, wedstrijdjes fluiten. dat deed jij vroeger ook nog, weet je??

    groeten en succes man,

    Hubert de Bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin