9 februari 2008 Joris

Na een lang weekend vol feest en drank, waar sommigen van ons nog van bij moeten komen, staat er aanstaande zondag weer een thuiswedstrijd op het programma. De mannen uit Oldenzaal zullen naar Sportpark Zuid toe komen om een potje te gaan voetballen. Om half drie is de aftrap van de wedstrijd De Treffers – Quick ’20.

De uitwedstrijd eerder dit seizoen tegen diezelfde Oldenzalers staat bij veel supporters nog in het geheugen gegrift. Het was de eerste wedstrijd dit seizoen die wij wonnen, weliswaar met 1-0 maar de drie punten waren binnen. Tevens was dit de wedstrijd waarin onze verdediger Jim van Als zijn rode kaart kreeg. Gelukkig mag hij over iets meer dan een maand weer spelen voor de rood-zwarten.

Na deze wedstrijd is er het nodige gebeurd bij Quick ’20. De trainer, Freek van Oenen, is halverwege november gestopt met zijn werkzaamheden voor de club. Reden hiervoor is een gebrek aan vertrouwen vanuit de spelersgroep. Sinds de aanstelling van de nieuwe trainer, Coen Nijenhuis, heeft de ploeg pas twee keer gespeeld en heeft aan beide wedstrijden nul punten overgehouden. Met dertien wedstrijden gespeeld en elf punten staan de Oldenzalers momenteel op de elfde plaats.

Afgelopen wedstrijd wist De Treffers in Gendt met 3-0 van De Bataven te winnen. In het goal stond onze reservekeeper Joris van Meel die een aantal zeer goede reddingen had. In de Gelderlander waren ze erg positief over Joris. Hoe denkt hij daar zelf over? ‘Het is mooi voor de krant dat ze zo’n verhaal kunnen schrijven. Ik heb wel gelijk gedacht: één zwaluw maakt nog geen zomer. Ik moet gewoon elke wedstrijd goed scherp zijn. Maar het was ook een lekkere wedstrijd waarin we met zijn allen voor elkaar klaar stonden. Ik vond de titel ook wel mooi: Joris van Meel draagt zijn steentje bij. Ik hoop dat ik dat vaker kan doen!’, aldus de nuchtere Joris.

De week daarvoor ging het keepen voor Joris niet helemaal van een leien dakje.
‘Tegen Achilles ’29 viel ik in, eigenlijk in de minste wedstrijd waar je in kan vallen; met negen tegen elf en meteen een penalty tegen. Bij de 4-1 ging ik ook nog eens in de fout, ik heb daar ook heel erg van gebaald. Maar gelukkig was het de 4-1 en niet een beslissend doelpunt. Ik heb al heel vroeg geleerd om met die fouten om te gaan. Als je als keeper zijnde een fout maakt, is deze meteen een goal. Je moet het uit je kop zetten en verder gaan, want je moet er gelijk weer staan. De supporters waren na de wedstrijd heel kritisch en wat was ook wel terecht. Niet zozeer tegen mij persoonlijk, maar ze tegen het hele team. Tegen Achilles hadden wij helemaal geen strijd en als supporter zijnde is dat het minste wat je kan eisen van je club’, is onze reservekeeper van mening.

Dan door naar de volgende tegenstander Quick ’20. Wat weet Joris daar nog van? ‘Wij speelden erg degelijk. Niet dat we het makkelijk hadden, maar we haalden gedegen de overwinning binnen. Maar dat moest toen ook, want we moesten toen gewoon punten hebben. Nu zijn we wat meer op stoom, maar dat betekent natuurlijk niet dat we gelijk de drie punten binnenhalen. Vorig jaar ben ik na vijf minuten ingevallen tegen Quick ’20, in de thuiswedstrijd. Dat is me erg goed bijgebleven. Toen was het ook een redelijk simpele overwinning. Maar daar moeten we nu niet van uit gaan. Vooral niet gezien de plaats waar Quick ’20 staat. Ik denk dat ze blij zijn met één punt en dat ze dus lekker met de kont tegen de goal aan gaan hangen. Vooral als ze hier bij ons spelen. Dus dan moeten wij proberen er doorheen te komen.’

Wat ik tot nu toe gezien heb is Achilles samen met ons de sterkste ploeg. Nou hebben zij natuurlijk tegen ons wel hun gezicht laten zien en toen waren wij absoluut niet onszelf. Ik verwacht dat Be Quick wel af zal vallen. WKE moet geluk hebben in de breedte van de selectie, want wat ik heb gehoord hebben zij een smalle selectie. FC Lienden heeft een vrij brede selectie en ze hebben ook laten zien dat ze mentaliteit gaan. Dus ik denk dat het tussen hen en De Treffers en Achilles gaat. Dat de beste mogen winnen, en dat zijn wij!’, aldus de altijd positieve Joris.

Aanstaande zondag zullen Erik Makaay, Martijn Kuiper en Jim van Alst zeker niet mee kunnen doen. Zoals eerder gezegd begint de wedstrijd om 14.30 uur. De weergoden hebben ook het beste met ons voor, dus er is geen reden om uw rood-zwarte clubbie niet aan te komen moedigen!

Link naar het originele artikeltje op de website van De Treffers…

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin