16 oktober 2006 Joris

De luisterpaal van 3voor12 is heerlijk! Altijd leuke nieuwe cd’s die je kunt luisteren voordat je ze ook daadwerkelijk gaat kopen. Maar aangezien ik en mijn MP3-speler samen meer in de trein zitten dan dat ik thuis achter mijn computertje zit was ik al een tijdje op zoek naar een manier om die luisterpaal een beetje te rippen… (tja, ik weet dat het illegaal is, maar soms gaat genot boven verstand!). En ik heb het, met dank aan Stijn Online, gevonden!
Hoe doe je dat dan? Ten eerste klik je op de site van de luisterpaal de CD aan die je wil luisteren. In het nieuw geopende venster klik je met de rechtermuisknop, zodat je de bron kunt weergeven. Hier zoek je naar het zogenaamde ‘nodennummer’. Op de site waar swf-bestanden van de CDtjes zijn terug te vinden (HIER) zoek je dit nodennummer terug. Je ziet nu alle SWF-bestanden van jouw CD. Via de Mozilla-extensie DownThemAll kun je in één keer alle bestanden naar je harde schijf halen. Vervolgens is het nog zaak deze SWF-bestanden om te zetten naar MP3, zodat je de muziek ook op je MP3-speler kunt beluisteren. Gratis programmaatje waar dit mee kan is de SWF-extractor. Nadeel van dit freeware-programmaatje is wel dat je de bestandjes één voor één moet invoeren… Et voila, klaar bende!

Natuurlijk is de kwaliteit van de MP3’tjes niet je-van-het (64 KBPM), maar goed genoeg om op je MP3-speler te beluisteren voordat je de CD daadwerkelijk gaat kopen!

Update: De luisterpaalalbums zijn verplaatst… Zal ze eens gaan zoeken!

Comments (276)

  1. cain

    ok, ik heb een tijdje jouw manier gevolgd, thanx voor dat..
    maar.. luisterpaal is al weer een hele tijd vernieuwd, en die link waar de albums stonden, daar staan ze niet meer. misschien heb jij een manier gevonden, ik ben er nog niet achter namelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin