Van 27-11 tot 1-12 ga ik een weekje etoxen…

21 november 2017
Posted in Blog
21 november 2017 Joris

Email: ik heb er een haat-liefdeverhouding mee. Aan de ene kant is het een heerlijk kanaal om snel je to-dootjes bij anderen neer te leggen. Maar tegelijkertijd is het (vaker!) een verschrikkelijk kanaal omdat anderen hetzelfde natuurlijk ook bij mij doen.

E-mail is een oneindige to-do-lijst geworden waar anderen acties voor mij achterlaten.

En als ik niet oppas, zorgt dat ervoor dat ik de regie over mijn werk kwijt raak. Ik ben dan zo druk met heen-en-weer-mailen, dat ik geen tijd meer heb/neem om een beetje na te denken en echt waarde toe te voegen. Op die dagen voelt het dat ik e-mailer van beroep ben geworden (terwijl dat niet in mijn functieomschrijving stond…). ‘Hoe was je dag?’ ‘Nou, ik heb weer de hele dag heerlijk gemaild…’

Let wel: ik ben niet tegen e-mailen. Maar wel tegen de manier waarop wij mailers elkaar in een digitale wurggreep houden.

Ik heb me daarom ingeschreven voor het Nationale E-mail Dieet, waarin ik ga onderzoeken hoe het ook anders kan. Door de dag bijvoorbeeld niet meer te beginnen met het checken van mijn mail. Door elke dag alleen op vaste momenten mails te beantwoorden. En door niet voor ieder wisjewasje een mailtje uit te sturen, maar wat vaker even langs te lopen bij collega’s. Want een snelle analyse van mijn mailbox levert me het inzicht op dat de meeste binnenkomende mailtjes van collega’s komen. En daar schijn je afspraken mee te kunnen maken!

Ik ga dus een weekje e-toxen

Een week lang minder e-mailen. En waarschijnlijk dus ook een week (en hopelijk langer) slimmer samenwerken. Want onderliggend gaat de vraag natuurlijk helemaal niet over het gebruik van e-mail, maar over de ideale manier van samenwerken.

Doe je ook mee?

Nadat je hebt ingeschreven voor het Nationale Email Dieet, ontvang je in de week van 27 november iedere dag een ‘challenge’, met tips om je op weg te helpen. Lijkt het je wat? Een weekje minder e-mailen? Schrijf je dan in en ga mee op E-maildieet!

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin