Sluit 2016 en plan 2017 met YearCompass!

23 december 2016
Posted in Blog
23 december 2016 Joris

De dagen schieten voorbij. De weken. Zelfs de maanden. Je let even niet op het is al bijna 2017. Ik let even niet op en ik ben alweer 37… #manmanman

Ik werk.
Probeer te sporten.
Geef mijn kinderen eten, aandacht en standjes.
En mijn geliefde ook.
Probeer contact te onderhouden met mijn vrienden en familie.
Moet af en toe ook nog even slapen.
En dan wil ik er ook nog eens alles uithalen en mezelf ontwikkelen…

Tot een jaar of 3 geleden lukte dat laatste me best, maar dan wel onbewust. Ik deed wat er op mijn pad kwam, zei ‘ja’ op voorstellen die op me af kwamen en die ik zag zitten en ‘nee’ tegen de vragen die me niet aanstonden. Tot ik me realiseerde dat het leven me daarmee dus ook een beetje ‘overkwam’. Natuurlijk, ik nam wel initiatief om iets te doen met mijn goede ideeën. Maar ik nam nooit de tijd om daar achteraf bij stil te staan. Ik denderde maar door: op naar het volgende plan!

En toen kwam ik YearCompass tegen: een gratis boekje – geïnitieerd door wat idealistische Hongaren – dat je helpt je vorige jaar af te sluiten en goede plannen te maken voor het volgende. Eind 2014 gebruikte ik het voor de eerste keer. En sindsdien is het mijn Kerstvakantie-traditie. De ingevulde versie zit zelfs standaard in mijn tas, zodat ik regelmatig aan mijn goede plannen herinnerd wordt.

YearCompass laat mij aan het einde van het jaar even stil staan, terugkijken en vooruitkijken.

Het helpt mij enorm om het afgelopen (en dus ook het volgende) jaar nog bewuster te (be)leven. Het boekie (20 pagina’s) gaat verder dan de gebruikelijke goede voornemens (die ik in februari standaard allemaal al gebroken had…). Het neemt namelijk geen genoegen met alleen maar holle frasen; het wil concrete voorbeelden zien!

Aan de slag!

Bij de eerste opdracht pak je je agenda erbij en noteer je wat je afgelopen jaar allemaal aan toffe dingen hebt gedaan. Ik ben standaard verrast wanneer ik naar het resultaat kijk; de helft van de toffe dingen was ik alweer vergeten…

Daarna beantwoord je allerhande vragen waarmee je verder terugblikt. Wat was afgelopen jaar jouw beste beslissing? Wat was de grootste verrassing? En waar ben je het meest trots op?

Bij de vraag wat je mooiste momenten van afgelopen jaar waren, krijg je de opdracht die te tekenen… Ik dacht terug aan mijn laatste wedstrijd als keeper van Uni VV 1 en kwam tot dit kinderlijke schetsje. Ik vond de foto beter… 

In het tweede gedeelte van het YearCompass blik je vooruit op het nieuwe jaar. Wat is jouw geheime wens voor het komend jaar? Waar gaat 2017 voor jou over? En je kiest  een woord voor het komende jaar, waaraan je kunt denken als je extra motivatie nodig hebt.

De mooiste vraag als je het mij vraagt:

Hoe ziet jouw komende jaar eruit als alles perfect zou gaan?

Doe je mee?

Op de laatste pagina van het boekje beloof je plechtig dat je gelooft dat alles mogelijk is komend jaar… Ik zeg: ga ervoor! Doe je mee?

YearCompass direct als pdf in het Nederlands downloaden doe je hier. 

Comment (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin