21 augustus 2008 Joris

Zo! De moeie benen zijn hersteld, het slaaptekort ingehaald en de indrukken verwerkt. Tijd dus om mijn hoogtepunten van Lowlands 2008 eens op een rijtje te zetten.

Jamie Lidell
Techno of soul, het maakt Jamie Lidell allemaal niets uit. En mij trouwens ook niet. Wat deze man namelijk ook doet, alles funkt. Stilstaan is onmogelijk, bewegen moet je! Eind november komt’ie trouwens naar Nijmegen. En ja, de kaarten zijn al binnen.


Jamie Lidell in sessie. Voor deel 2, klik hier…

Headphone
Headphone speelt gevarieerde muziek, zo stond in het programmaboekje te lezen. Van lo-fi pop naar indietronica, te vergelijken met Radiohead. Die laatste link zag ik niet helemaal, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. De vier Belgen speelden net zo strak als de zanger eruit zag: zwart overhemd, haartjes glad naar achteren en het publiek fijn bespelend. “Jullie zijn de moeite”, sprak hij tussen twee nummers in. Ik knikte en dacht hetzelfde over zijn muziek. De zure recensent van 3voor12 dacht hier trouwens anders over; het optreden werd ‘beloond’ met een vijfje. Haar recensie door mij met een drie min…

Check trouwens de akoestische set op Llowbite of de nummers op Myspace…

The Ting Tings
Een man met een rode zonnebril achter een drumstel, een vrouw met een gitaar en een machine vol met beats. Meer heb je blijkbaar niet nodig om een tent op zijn kop te zetten. Wat een sound, wat een energie en wat een wijfie. Rukkend aan haar microfoondraad dreef zij haar technicus tot wanhoop, maar het kon haar niet schelen. Ze moest en zou het hele podium over cruisen. In de 3voor12-sessie lieten zij na het optreden nog even zien ook zonder drums en beats fijn te kunnen spelen.


The Ting Tings in sessie

Pete Philly en Perquisite
Hiphop in combinatie met jazz en cello, dat zijn Pete Philly en Perquisite. Een uur lang springen, yo’en en luisteren naar fantastische muzikanten en freestyle-raps over ‘flipflops’ en ‘sandals’. Wat een feest!


Pete Philly en Perquisite – Time Flies (sessie)

En verder zagen wij Roisin Murphy (wat een heerlijk bitchy uitstraling), Digitalism (Duits en hard!), Tom Baxter (met gitaartje en fijne cajon), Scapino Ballet (experimenteel to da bone), fijne Leine zingt Ingmar Heytze, 50 jaar Nederpop (Lucky Fonz doet Andre Hazes), N*E*R*D in een tjokvolle Alpha, (lekker wakker worden met) Ane Brun, rustig springen op Booka Shade, Toneelgroep Amsterdam met onder herpes cure andere Fedja van Huet en Halina Reijn, Lowlands University met Arnold Heertje, een stukje dEUS, Hit Me TV (compleet met een zaal vol jonge meisjes), de bluegrassende Pedro Delgados en tenslotte de übervage Sigur Ros. De site van 3voor12 (helden!) geeft een overzicht van alle Lowlandsartiesten en hun optredens.

Comments (411)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin