Leve de Tussentijd

21 mei 2024
Posted in Blog
21 mei 2024 Joris

Begin januari maakte ik bekend dat ik na 11 jaar Bovemij zou verlaten. Wat ik na mijn laatste werkdag zou gaan doen? Ik had nog geen idee. Wat ik al wel wist: dat ik niet direct weer in loondienst zou gaan maar in plaats daarvan heel bewust een Tussentijd in zou lassen.

11 jaar lang stond mijn deur wel op een kier. Af en toe deed ik dus wel eens een klusje, meestal als dagvoorzitter. En ik maak natuurlijk al zes jaar in de avonduren de podcast 024/7, over Nijmeegse makers en doeners. Maar mijn werk in loondienst ging altijd voor.

Sinds 1 mei staat mijn deur wagenwijd open. Iedereen mag er doorheen lopen. En het leuke: dat gebeurt dus ook, eigenlijk al sinds ik bekend maakte te gaan stoppen.

Ik wandelde en dronk koffie (en af en toe een biertje) met mensen die ik al kende. Met oud-werkgevers, oud-collega’s, mensen met wie ik in de klas had gezeten of gestudeerd had en met teamgenoten van de voetbal bijvoorbeeld. Maar ook met mensen die ik niet of nauwelijks kende. Die mijn berichtje op Linkedin hadden gelezen. Of die via via hoorden dat ik ‘op de markt’ was.  Ik leerde van hun perspectieven, van hun ervaringen en van hun meningen.

En nu bevind ik me dus in de Tussentijd. Jitske Kramer schrijft daarover in haar nieuwe (top)boek ‘Tricky Tijden’:

‘De Tussentijd is een periode tussen een oude en nieuwe situatie. Een tijd waarin de normale grenzen aan gedrag en denken versoepelen, waardoor de weg wordt geopend naar verbeelding, vernieuwing en vernietiging. Het is een overgangsperiode waarin een persoon (of volk, of organisatie) geen afgebakende sociale rol of positie heeft. Een buitengewone tijd waarin wat was er niet meer is, en wat gaat zijn nog onbekend is. The space between the no longer and not yet.’

Ik heb afscheid genomen van wat ik had. En ik verwelkom het nieuwe, hoe dat er dan ook uit komt te zien. En hoe oncomfortabel en ongemakkelijk dat soms ook zal zijn. 🙂

De komende tijd ga ik in ieder geval als zelfstandig communicatieprofessional al met wat toffe klussen aan de slag. Ik help een maatschappelijke organisatie met haar positionering. Geef drie keer de training ‘Je sh#t op orde’ over persoonlijke productiviteit. En ik help mijn opvolger Brenda aan een warme start bij Bovemij.

Zin om een keer mijn deur binnen te wandelen? Of benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?
Stuur me gerust eens een berichtje.

‍♂️ Joris van Meel ☎ 06 13 54 89 27 hoi@jorisvanmeel.nl

Communicatiegeneralist en dagvoorzitter
Host van podcast 024/7

Ik breng energie en stel de vragen die gesteld moeten worden. Ik maak abstracte thema’s concreet en complexe onderwerpen toegankelijk. Het doel: een boodschap die binnenkomt én beklijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin