Ik ga met mini-pensioen!

27 juni 2023
Posted in Blog
27 juni 2023 Joris

Vorig jaar hoorde ik Sandra Phlippen – hoofdeconoom bij ABN Amro – bij Zomergasten zeggen dat ze elke vijf jaar haar baan opzegde voor een periode van bezinning. Dat leek me ook wel wat: mezelf bezinnen. Ik ben immers 43 en het is dus hoog tijd voor een midlifecrisis! 😉 Even de pauzeknop indrukken, kijken waar ik sta en van daaruit nieuwe plannen maken.

Maar mijn baan opzeggen bij Bovemij, dat wil ik helemaal niet. Daar vind ik ‘m veels te leuk voor.

Gelukkig vond ik de oplossing: vitaliteitsverlof! Een regeling in mijn CAO die het mogelijk maakt om– als je tenminste minimaal zeven jaar in dienst bent – twee maanden met verlof te gaan. In de eerste maand krijg je dan 70% van je maandinkomen en in de tweede maand 40% (die ik trouwens compenseer door vrije uren te verkopen).

En dus ga ik in juli en augustus met mini-pensioen!

Deze zomer ben ik tien jaar in dienst bij Bovemij. En nog altijd heb ik het enorm naar mijn zin. Maar na tien jaar is het ook een mooi moment om de balans op te maken.

Want ik kan niet ontkennen dat het kriebelt. Ik kan elke dag wie ik ben en wat ik kan weer in mijn werk kwijt. Maar ik ben benieuwd wat er buiten Bovemij gebeurt en wat ik daar kan betekenen.

Om daar ruimte voor te maken, weet ik nu al dat ik als ik in september terug ben bij Bovemij een dag minder ga werken.

  • Om nog vaker als dagvoorzitter, presentator en interviewer te kunnen fungeren!
  • Om mijn podcast 024/7 over Nijmeegse makers en doeners – die heerlijk loopt – verder uit te bouwen!
  • Om GTD-trainingen te kunnen geven!
  • Om te onderzoeken wat ik nog meer wil (Iets in het onderwijs? Ooit trouwambtenaar worden?)!
  • En natuurlijk om nóg meer tijd voor mijn gezin te hebben en nog meer leuke dingen met die toppers te kunnen doen!

Next step: op Vision Quest! 

In de eerste week van juli ga ik (na Down the Rabbit Hole…) op Vision Quest: ‘een diepgaand en intens overgangsritueel in de wildernis’. In een bos in Drenthe ga ik – zonder eten – eens kijken wat er gebeurt. Weg van alle afleidingen, helemaal in mijn uppie.

De acht weken daarna mag ik van mijn Vision Quest bijkomen en ga ik lekker veel (offline!) chillen (onder andere in Slovenië, waar we met de trein naartoe gaan maar zeker ook in ons Huize Goed Leven) en hardlopen, padellen en gravelbiken!

Ik sta open voor tips om mijn mini-pensioen door te komen! 😉

Dus: heb jij nog tips?

  • Voor boeken (romans en non-fictie) die ik zeker moet lezen?
  • Voor activiteiten die ik zeker – al dan niet met vrouw en/of kindjes – moet gaan doen?
  • Voor plekken die ik zeker moet bezoeken?
  • Voor podcasts die ik zeker moet beluisteren?
  • Of voor mensen met wie ik zeker moet praten?

Laat het me weten. Tot in september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin