18 december 2006 Joris

Omdat het, vooral als leraar maatschappijleer, regelmatig voorkomt dat je online videobestanden graag op cd of dvd wil hebben, hierbij een beschrijving hoe je dat toch in hemelsnaam voor elkaar krijgt.

STAP 1) Ga op zoek naar de bestandslocatie
Op zich is dit een redelijk simpele stap. Vooral bestanden die bestemd zijn voor de realplayer kunnen vaak in die externe player worden geladen. Wanneer je dit gedaan hebt, kun je er via File/Clip Properties/View Clip Info bij Filename achterkomen waar naar verwezen wordt. Wanneer je dit adres echter in je browser plakt kom je slechts terecht bij het ram-bestand, dat maar een paar KB groot is! We gaan daarom door naar stap 2!

STAP 2) Laat een RIP-programma het bestand binnenhalen
Via een ripprogramma, als bijvoorbeeld Stream Down 3.3, kun je dit grotere rm-bestand binnenhalen. Let op: wanneer je slechts de trial-versie van het programma hebt zul je slechts een klein gedeelte van het bestand kunnen binnenhalen. Wanneer je de linkocatie via ‘Add’ plakt, zul je zien dat het programma direct aan de slag gaat met het downloaden. Het kan vervolgens even duren voordat je het complete bestand binnen hebt….

streamdown

STAP 3) Klaar!
Het bestand staat op de harde schijf: je kunt het nu ook offline bekijken. Ik ben nog steeds op zoek hoe ik er nu voor kan zorgen dat ik dit rm-bestand zo goed mogelijk op een op iedere DVD-speler afspeelbare DVD gezet krijg. Wanneer ik het weet, post ik het hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin