Binnen een week een BuurtAED bij elkaar gedoneerd!

27 november 2018
Posted in Blog
27 november 2018 Joris

Begin oktober las ik in de Volkskrant het verhaal van Fokke Obbema die in zijn slaap een hartstilstand kreeg. Hij overleefde het, door zijn oplettende vrouw en heel veel geluk…

Ik bedacht me dat ik geen enkel idee had wat ik eigenlijk moest doen wanneer ik iemand een hartstilstand zou zien krijgen. Direct gaf ik me via de Hartstichting op voor een reanimatiecursus, gegeven door steengoede studenten geneeskunde in het Radboud.

Binnen een paar minuten leerde ik al dat je met alleen reanimeren mensen die net een hartstilstand hebben gehad niet tot leven kunt brengen. Daar heb je (binnen 6 minuten!) namelijk een AED voor nodig.

Elke week krijgen zo’n 300 mensen een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De overlevingskans stijgt aanzienlijk als er direct hulp verleend kan worden. Met een AED in de buurt vergroten we de kans dat iemand een hartstilstand overleeft.

Bij thuiskomst zocht ik op waar bij ons in de buurt een AED hing. En dat viel me vies tegen. Daarom vond ik het hoog tijd voor een BuurtAED! Ik stuitte op Buurtaed.nl: een samenwerking tussen de Hartstichting en Philips, waarbij je een dikke korting kreeg op de aanschaf van gezamenlijke AED. Idee erachter is dat je binnen 30 dagen met heel de buurt door middel van crowd funding samen het bedrag voor een BuurtAED ophaalt.

Wij hadden er geen 30, maar slechts 7 dagen voor nodig! Hoe vet is dat! 

Een paar dagen later kregen we het apparaat binnen, waarna zoon Iker en ik de AED samen ophingen. FIlmpje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin