26 december 2010 Joris

Ik zit tegenwoordig minder achter de tv dan vroeger het geval was. Maar toch zie ik meer. De reden: mijn grote vriend Uitzending Gemist. Ik kijk gerichter, kan programma’s die vrienden goed vonden terug kijken, en kijk waar en wanneer ik wil. Mooi weetje: sinds een week is het ook mogelijk shows te downloaden en offline terug te kijken. UGTOGO is nog in de testfase, maar het werkt!

BBC iPlayer in Nederland?
Ook mijn geliefde BBC heeft een manier om de gemiste uitzendingen terug te kijken: de BBC iPlayer. Nadeel voor ons Hollanders: de dienst is alleen voor Britten toegankelijk.

Tijd om onze computer te laten denken dat hij Brits is. Hoe je dat doet?

Stap 1: Installeer FoxyProxy [voor Firefox]
FoxyProxy is de addon voor Mozilla Firefox die ervoor zorgt dat je browser op momenten die jij aangeeft gebruik maakt van een proxyserver: een server die zich bevindt tussen jouw computer en de computer waarop de door de gebruiker gewenste informatie staat. Download en installeer FoxyProxy Standard.

Stap 2: Zoek een proxyserver in de UK
De proxyserver moet in de UK staan om de BBC te laten geloven dat jij in Engeland woont. De site die ik daarvoor gebruik is nntime.com. Sla deze site op in je favorieten; de proxyserver die vandaag nog werkt kan morgen namelijk uit de lucht zijn. Op nntime vind je vervolgens weer een nieuwe proxy. Kopieer het IP-adres uit de eerste kolom.

Stap 3: Stel FoxyProxy in
Ga naar de voorkeuren van FoxyProxy (Addons/FoxyProxy/Voorkeuren of Extra/FoxyProxy Standard). Klik op ‘Nieuwe Proxy toevoegen. Vul bij de Proxy Details het IP-adres in. De cijfers die achter de dubbele staan geven de poort aan.

Bij URL-patronen geef je vervolgens aan bij welke sites gebruik gemaakt worden va de UK proxyserver. Omdat we dat alleen voor de BBC-site willen, geven we een patroon aan:

De laatste stap: in Foxyproxy aangeven dat de addon de modus ‘Proxy’s op basis van gepredefinieerde patronen gebruik’ aan moet nemen.

All set and done? Dan is het nu tijd om de boel te testen. Mijn tip: zoek The Meerkats op: een gedramatiseerde documentaire over een opgroeiend stokstaartje in de Kalahari woestijn. Je zult zien dat het iets langer duurt dan je gewend bent om beeld te krijgen. Maar als het eenmaal loopt, dan loopt het goed. Veel kijkplezier!

Comments (8)

 1. BBC oplossing

  http://hotfile.com/dl/73945437/9df112b/Watch_BBC_the_easy_way.zip.html

  download de file en zet deze in een map. extract de files in de map. Ga vervolgens naar fast of slow internet map. en in die map zie je een vestertje met tandwiel klik deze aan en laat de gekomen schermpjes openstaan. Open internet explorer en ga naar deze site http://www.bbc.co.uk/iplayer/tv/bbc_two_england/watchlive en je kunt kijken.

  LET OP!!! wanneer je afsluit en de schermpjes sluit en weer vervolgens weer via explorer het net op ga dan eerst naar tools internet opties / connections/LAN-settings/ en haal het vinkje weg bij proxy server en klik automatische detectie aan. Zo kan je weer normaal internetten

 2. Jan

  Maarten, mooi plan, maar op de ene UK proxy die ik zie blijft het geheel hangen. Er gebeurt niets. Ook geen time out, h ij blijft eindeloos wachten lijkt het, maar komt er niet door.

  Jan

 3. Laura

  Bedankt voor de duidelijke uitleg maar…
  In eerste instantie kreeg ik op Iplayer een melding dat de content niet beschikbaar was. Na het invoeren van een tweede proxy kon ik welgeteld een programma kijken. Daarna wilde geen enkele bbc-site meer laden. Ook niet na opnieuw opstarten of via andere proxy’s.
  De foutmelding is: Niet in staat om het IP adres te bepalen van server “deny.clickinto.org.uk”
  Enig idee wat hier aan de hand is en hoe ik het kan oplossen?

 4. Joris

  @A: Foxy server USA kopieren van http://www.us-proxy.org/ en *www.itv.com* toevoegen als URL pattern in Foxy Proxy (ook in Chrome verkrijgbaar als extensie zag ik net). Daarna zul je nog wel even een account aan moeten maken, maar zou moeten werken.

 5. John

  Hi Joris, dank voor de tutorial, ik heb alle stappen gevolgd maar krijg toch de melding “BBC iPlayer TV programmes are available to play in the UK only”. Tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CONTACT

Benieuwd geworden? Of gewoon zin in een kopje koffie op thee? Neem dan contact met me op.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Bel me

06 13 54 89 27

Volg me op Linkedin

Volg me op Linkedin

Linkedin