Op de hoek van de Hengstdalseweg en de Beukstraat bevindt zich al decennialang een populaire, toffe speeltuin. Maar: die speeltuin heeft helemaal geen naam! Dat was niet handig, zo vond speeltuingebruiker Iker van Meel (8 jaar). En ook helemaal niet leuk.

En dus mailde hij Wethouder Jean Paul Broeren die het met hem eens was. Ze spraken af dat Iker een namenwedstrijd zou organiseren, waarbij iedereen zijn favoriete naam kon inzenden. En de naam met de meeste stemmen wint. De gemeente zorgt voor het bordje dat feestelijk onthuld gaat worden!

De naam is bekend!
Er werden uiteindelijk meer dan 60 namen ingezonden. Iker maakte een selectie; op die 10 namen kon tot 14 maart gestemd worden. En op woensdag 20 maart vond de onthulling van de nieuwe naam van de speeltuin plaats. De winnende naam: Fort Oost. Verzonnen door speektuinveelverbruiker Julia. Zij kreeg van Iker een heuse gouden medaille omgehangen.

Op TV!

Alle ingezonden namen op een rijtje

Merriebergtuin, De Klimbeuk, Speeltuin de Beukeboom, Speeltuin Gangsterboy, De Verbinding, Ons Honk, De speelplaats, Kroost, De woeste speeltuin, Maurits, Speeltuin Wegvandatscherm, Rainbowfriends speeltuin, Het Speeldal, Het Beukje, Zandkasteeltje, het Beukenhofje, Veulendal, De Merrie-berg (omgekeerde van Hengstdal), Bienvenidos todos, Speeltuintje, Oosterparkje, Ons Beukennootje, Fort oost, Beuktuintje, Speeli Speeltuin, Beukie , Stoerrr, Ravot, , De Stuiterbal van Hengstdal, Speeltuin De Bonte Beuk, De speelhoek, Ons speelplek, Pret voor tien, Op de hoek, De Beukhoek, De Heng, Het beukennootje, Het Dalletje, Het hoekje, Hoplala, Wiplala, Het Beukie, Beukdaltuin, Hengbeu, speeltuin de favoriet, hartje Nijmegen, de zonnestraal, , Beuk en Dal, ’t Speelkwartier ( kwartier betekent ook Wijk), De Samenloop (van die twee straten), RekjeStrekje, Buurtspeeltuin Hengstdal, Giga-leuke-speeltuin!, Championplace, Het Nijmsche Huis, De eikenspeeltuin, De beukendalst & Het Apenhofje

In de media